Rode draad
27 juni 2026 - Ruoms, Frankrijk
Temperatuur.
Temperatuur is deze hele vakantie tot nu toe de rode draad. 's Nachts is het altijd 20 graden plus geweest, buiten, laat staan in de caravan en overdag 30 plus met enkele uitschieters naar 40 plus graden. Vandaag was weer zo'n dag met aan de schaduwzijde van de caravan 38,8 graden.
Maar het gaat afkoelen met maandag zelfs 80% kans op 2,8 mm neerslag. Daar zal het lekker van afkoelen......
Gisteravond hebben we weer lang buiten gezeten met een verfrissend drankje en Petra met de ventilator ook erbij. Het is weer zo warm dat ik pas na 01:00uur weer op bed ga, zo warm......
De citronellakaars (achter de ventilator) houd de muggen weg.
In de zon heeft de citronellakaars geen vlam nodig, hij smelt zo al. We hebben hem dan ook maar in de schaduw gezet.
Vandaag staan we alweer vroeg naast het bed, 07:30 uur. Het is te warm om lekker uit te slapen.
Vandaag doen we weer helemaal niets, tenminste wat afwijkt van wat we normaal doen op de camping :)
Het is duidelijk een wisselweekend. Er gaan veel kampeerders weg en er komen ook weer nieuwe bij. Tussendoor zijn de plaatsen dus leeg.
Rechts van ons plekje gezien leeg, en links van ons plekje leeg.
We drinken zoveel, dat we zijn overgegaan op aanmaaklimonade met een citroensmaak. Lekker fris en kan je net zo sterk maken als je zelf wilt. Petra doet er nog wat munt bij om het nog wat frisser van smaak te maken.
We zitten alweer in de laatste week van onze vakantie en zullen niet veel meer doen. Niet omdat we zijn uitgekeken, maar het is vermoeiend warm.
Morgen ga ik nog een klein rondje fietsen, bijtijds weg en niet teveel hoogtemeters maken. Het moet wel leuk en verantwoord blijven.
Of dat ook gelukt is en hoe dat is afgelopen lezen jullie misschien in mijn blog morgen.
Fijne avond en tot morgen.
Mirella:27 juni 2026Lekker hoor zo’n temperatuurtje🥵wij hebben het hier gelukkig weer wat minder warm aan de kust. Hoop dat t lekker afkoelt met de verwachte regen🚿🌧️
Nico:27 juni 2026😄 die regen, als de voorspellingen kloppen, is niet meer dan 2,8 mm. En dat is net 1 druppel op de gloeiende 🥵 plaat 😅