Nederland - Zweden
20 juni 2026 - Ruoms, Frankrijk
Vanavond om 19:00 uur is er voetbal, dus vandaag een vroege blog. We hebben een goede nacht gehad, de temperatruur was verder gedaald dan afgelopen nacht en dat was merkbaar. Terwijl ik nu begin mijn blog te schrijven is het in de schaduw 37,2 graden. Veel warmer zal het niet meer worden vandaag naar de avond toe.
Vanmorgen hebben we boodschappen gedaan bij een Carrefour Market in Aubenas. Op internet hebben we opgezocht of ze daar een bepaald type coolbox hebben en die hebben ze. Alleen niet in de winkel zo komen we achter. Maar we hebben wel de boodschappen voor 2 dagen in huis.
Vanmiddag zijn we er even op uitgeweest om te kunnen genieten van de natuur. Wel zo lekker in een koelere auto in vergelijking met de buitentemperatuur. We rijden weer een schitterende route en kunnen hier en daar de auto uit voor wat foto's. De rest maakt Petra uit een rijdende auto zoals ook de video.
Uiteindelijk rijden we een route over de Col de la Croix de Millet op 776 meter. Col de la Croix Millet rijden wij vanuit Largentière en is een klim in de regio Ardèche. De klim is 11.9 km lang en overbrugt 577 meter stijging met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,9% wat resulteert in een moeilijkheidsgraad van 343. De top van de klim bevindt zich op 773 m boven zeeniveau.
Zie de foto reportage van de prachtige natuur.
Ook vind Petra nog een steen, en laat ook weer een steen achter.
We zijn zo'n beetje halverwege nu op de route en gaan weer verder.
En dan gaan we via Aubenas, waar we nog wat mogelijke winkels bezoeken die een coolbox, die ik wil hebben zouden kunnen verkopen, weer naar de camping. Helaas geen coolbox. Tussendoor heb ik Bas nog geraadpleegd waar ik een coolbox zou kunnen kopen en die heeft meegedacht met een mogelijke optie. Die houden we nog open omdat we dan naar Nimes moeten.
Zijn we weer op de camping, willen we maar 2 dingen; drinken en zwemmen...... en dat doen we dus ook :)
Inmiddels zullen jullie eerder een melding hebben ontvangen dat mijn blog klaar is, dat was dus niet zo, ik had per ongeluk op; 'Publiceren' gedrukt......
Zojuist krijgen we een melding van departementen waar code rood is afgegeven in verband met het warme weer. Nog niet voor ons, maar dat zal vast niet lang meer duren.
Mijn blog is vandaag wat kortaf omdat we nog moeten eten en voetbal willen kijken.
Hoe we morgen op deze avond terugkijken lees je misschien morgen wel weer in mijn blog.
Prettige wedstrijd.
Mirella:21 juni 2026Mooi landschap en heel herkenbaar! Lijkt net een dikke aap de rotspartij op de laatste foto😀( met heel veel fantasie🤣)
Mirella:21 juni 2026En het tochtje met de caravan erachter is nog leuker😁wij hadden Belgen op de camping die vast kwamen te zitten 😂
Petra:21 juni 2026@Mirella Ik zie ook die apekop op de laatste foto. We hebben dezelfde fantasie.