Onze laatste avond op Campeggio Kursaal
15 juni 2025 - Passignano sul Trasimeno, Italië
Dat is hem dan, onze laatste avond op Campeggio Kursaal.
Maar eerst nog even terug naar gisteravond. Niet dat ik er trots op ben, maar Petra heeft mij uitgekleed met kaarten. Ik ben ook helemaal niet zo goed in spelletjes.....
Het zou weer een lange, of eigenlijk korte, warme nacht worden. Het is vannacht niet kouder geweest dan 22,7 graden en dat is voor Nederlandse begrippen overdag al een mooie temperatuur.
Vandaag spreken we de campingeigenaar bij het afrekenen en die vertelde ons dat het in 1 week, de week die wij aankwamen op de camping, de temperatuur van 20 naar 34 graden is gegaan. Ook voor Italiaanse begrippen is dat niet normaal in deze regio. Normaliter worden de temperaturen zoals wij die nu hebben gehad, 34 tot 38 graden de laatste 2 weken, pas de laatste 3 weken van juli gehaald.
De receptie van het hotel is gelijk de receptie van de camping zoals je ziet met de fietsen waar je gratis gebruik van kunt maken.
Vandaag dus zoveel mogelijk opruimen en als laatste de luifel en het vloerkleed. Het is anders niet te doen in de zon bij deze temperaturen, vandaag weer 37 graden op de thermometer. We hebben weer vaak het zwembad moeten bezoeken.
We zijn nu net terug van het eten in het restaurant van de camping/hotel. Heerlijk 3 gangen menu en goede witte wijn en uiteraard een fles water erbij. Het is hier in Italië heel normaal dat je bij het eten water neemt.
Natuurlijk hebben we afgesloten met een heerlijke Italiaanse kop koffie.
We hadden een mooi plekje op het terras gereserveerd. Als je dat op tijd doet kun je nog kiezen waar je wil zitten. Wij wilden graag met uitzicht en dat is dus gelukt.
We zijn er klaar voor, morgen is de planning rond 8 uur te vertrekken. Tot morgen.....

- Nico: Het is nog een eind lopen…
- Nico: Dankjewel 🍾🥂
- Mirella: Wat een mooie camping met…
- Elly: Gefeliciteerd met jullie…
- Nico: Doen we al, met volle teugen…
Alle reacties »