Ouwe troep, of toch antiek....
31 mei 2025 - Passignano sul Trasimeno, Italië
Enkele jaren gelden toen we in Toscane hebben gekampeerd, hebben we de antiekmarkt in Arezzo bezocht. We wisten dat het ergens begin van de nieuwe maand of eind van de maand moest zijn. De markt wordt dus gehouden op de eerste zondag van de maand en de zaterdag ervoor.
De markt strekt zich uit over het Piazza San Francesco, Piazza Grande en de Loggio Vasari, het plein uit de film Life is Beautiful. Hier staan honderden exposanten die hun schatten verkopen. Hier zijn kunstwerken, meubels, sieraden, bijous, horloges, boeken, antieke prenten en vele andere soorten verzamelobjecten te vinden. De markt wordt al sinds 1968 gehouden.
We weten dat het heel erg druk is dus zitten we om half 9 al in de auto om ruim een uur later de parkeerplaats op te rijden vanwaar je met de roltrappen naar het hoge plein in het oude centrum wordt gebracht.
Het is al warm en het zal nog warmer worden in de windstille straatjes vol in de zon. We lopen over de diverse pleinen en door de vele straatjes. Er is heel veel te zien en te fotograferen. Ik weet me in te houden en wat opvalt is dat we veel aanwijzingen zien dat je geen foto's mag maken. Filmen mag blijkbaar wel, er lopen busladingen Chinezen die met hun smartfone alles filmen en gelijk verslag doen.
Een kleine impressie.
Het is inmiddels heel warm tussen de bebouwing en we lusten wel wat te drinken. We gaan op een terrasje zitten en bestellen 2 koffie, espresso wordt het. Even plasje doen en afrekenen, kost bij elkaar maar 5 euro....
We zitten tegenover een typisch Toscaans winkeltje, je krijgt het niet op de foto zonder mensen er bij op.
We struinen verder en zijn bijna alle straatjes en pleinen rond.
Na 3 uur gelopen te hebben op en in de oude straatjes waar ook het nodige klimwerk in zat, komen we weer bij de auto.
Op naar de camping, maar eerst nog even snel boodschappen, we willen het zwembad in.
Met 28 graden is het lekker warm, nee, we klagen niet. De voorspellingen zijn om over naar huis te schrijven ;)
Mirella:31 mei 2025Mooi stadje! En nog wat gekocht? Een schilderij voor in de caravan?😊
Nico:31 mei 2025😄 nee joh, allemaal troep en je weet nooit of je niet teveel betaald. Bijna niets is geprijsd dus kunnen ze vragen wat ze willen en de gek er voor geeft 😉