Gubbio en we hebben hem aangetikt......
7 juni 2025 - Passignano sul Trasimeno, Italië
.... we hebben hem aangetikt inderdaad, de eerste 31 graden vanmiddag deze vakantie.
Met het bezoek vanmiddag aan Gubbio samen met de hoge temperatuur en de voorspellingen de rest van de vakantie zit er maar 1 ding op, 's morgens er op uit en 's middags camping, zwembad en veel drinken....
Afijn, vanmiddag zijn we dus naar Gubbio geweest. In de 14e eeuw floreerde deze stad en werden er veel monumenten gebouwd. Wonderbaarlijk genoeg zijn deze door de eeuwen heen goed bewaard gebleven, waardoor de stad nog steeds een Middeleeuwse uitstraling heeft.
Bij het aanrijden zien we Gubbio al liggen. Eenmaal de auto geparkeerd vinden we een toeganspoort naar het centrum van de stad.
Elk jaar op 15 mei wordt de stad overspoeld met bezoekers die getuige zijn van het ritueel dat zijn oorsprong vindt in een heidense Umbrische stierenrennen.
Wat ons opvalt is de ruige wijze van huizen bouwen. Grof gesteente en kompakt samengebouwd.
Het is weer zo'n stad met veel klimwerk met trappen of schuine wegen. We doen er een paar, maar het stopt al snel omdat het gewoon niet gaat met Petra. We schieten weer de nodige foto's uiteraard.
Ook hier hebben ze diverse pleinen en wordt er hard gewerkt aan restauratiewerkzaamheden.
Ook hier weer een grote kerk, al lijkt het er niet direct op, waar ik even een kijkje in neem.
Na een uur nog niet alles gezien te hebben, zonder aanzienlijk stevige klimmetjes te moeten maken, besluiten we weer naar de auto terug te gaan. Onderweg hier naar toe komen we het beeld van Sint Franciscus van Assisi, dierenliefhebber, met de wolf tegen. Hij had verder onder andere een bijzondere affiniteit met vogels en temde hij dus deze wolf. Ook sprak hij met en luisterde hij naar dieren.
Alles bij elkaar weer een leukte trip al is dit niet een stadje om nog eens naar terug te keren. Het volgende uitstapje zal wel 's morgens worden. Inmiddels is het 19:30 uur, schijnt de zon nog uitbundig, waait het weer lekker en moeten we eens gaan eten.
Fijne avond....
Elly:7 juni 2025Mooie stad, zijn wij ook geweest.