En weer thuis
18 juni 2025 - Leusden, Nederland
Jawel, zoals verwacht zijn we alweer thuis.
Vanmorgen werden we om 06:45 uur met een zonnetje wakker. Het was lekker afgekoeld vannacht en er zit overal dauw op. De luchtvochtigheidsgraad in Duitsland is een stuk hoger dan hij in Italië is. We kunnen weer lekker in het ochtendzonnetje ontbijten voor we de boel weer inpakken voor de laatste, uiteindelijk 511, kilometers naar huis.
Klokslag 08:00 uur rijden we de camping af en beginnen voortvarend de reis. We schieten lekker op en zonder tussenstops en tanken zouden we om 14:35 uur al thuis kunnen zijn. Kunnen zijn, maar dat gebeurt natuurlijk niet. We moeten 3x tanken, eten, Baustelle beslechten en filerijden. Op onze eerste stop staat ook dit bijzondere maaksel geparkeerd. Niet echt een gistton voor bier of distilleervat voor iets sterkere drank.....
Afijn, we gaan verder met rijden en stops maken.
Onderweg maakt Petra nog een opmerkelijke foto van een leuk kenteken. Die kom je wel meer tegen in Duitsland zoals je ze ook kunt tegenkomen in België.
Natuurlijk ontkomen we niet aan de beruchte Baustelle al duurt het lang voordat we hier toch mee te maken krijgen op de A3 richting Nederland. Op diverse borden zien we dat de wegwerkzaamheden in november 2025 gereed zullen zijn. Aan het wegdek en de nog weg te moeten halen verkeersborden en overige wegenbouwmaterialen zien we dat hele stukken Baustelle geen Baustelle meer zijn en deze stukken snelweg nog niet zo lang weer normaal te berijden zijn. We zijn blij en schieten serieus hard op, totdat....... we toch enkele files krijgen.
Zo ook op de A3 richting Arnhem, een half uur vertraging voor we op de A12 verder kunnen. Man wat is het druk in Nederland, werkelijk overal waar je rijdt, auto's, auto's, auto's, één grote sliert. Als we terugkijken naar alle kilometers in Duitsland, Oostenrijk en Italië is één ding wel duidelijk. Nederland zit vol en er is veel te weinig asfalt.
Dat allemaal gezegd hebbende, om 16:00 uur zijn we weer thuis. Leonie had ons gevraagd hoelaat we thuis zouden zijn en we kwamen gelijk aan, wat leuk.
Maar dat Leonie zo'n beetje gelijk met ons thuis zou komen had ook een reden. Bij binnenkomst wachtte ons een verrassing zoals uit het briefje op de deurpost bleek.
Door het hele huis had Leonie 90 eendjes verstopt. Ze heeft ze werkelijk op en in de gekste plekken verstopt. We hebben er al een paar gevonden.
Eerst eten, Petra had zin in Chinees en dat dan ook besteld.
Na het eten en verder opruimen, waar we de hele middag al mee bezig waren, kwamen we steeds meer eendjes tegen. We hebben ze nu met het schrijven van het blog nog niet allemaal.
Nu alleen de cijfers nog voor diegene die de statistieken bij houden:
- Heenreis 1584 kilometer in 4 etappes
- Terugreis 1591 kilometer in 3 etappes
- Totaal aantal kilometers 5060
Dit was weer ons blog van de zomervakantie 2025. Hopelijk hebben jullie er van genoten, dan doen we dit volgend jaar weer.
Buone vacanze!
Mirella:18 juni 2025Welkom thuis! Leuk die eendjes😅