Op stedentrip
2 juni 2025 - Passignano sul Trasimeno, Italië
Vandaag hebben we een, zeg maar, stedentrip op de planning.
We beginnen bij Passignano sul Trasimeno. Dit plaatsje zouden we eerder lopend naar toe vanaf de camping maar was voor Petra net even te ver.
Passignano sul Trasmeno staat bekend om zijn jaarlijkse botenrace, de Palio delle Barche op de laatste zondag van juli. Hier gaat een hele feestweek in opmars naar de race aan vooraf.
Wij zijn hier vandaag om het oude centrum te verkennen. Het is veel klimmen en klauteren op schuine wegen en trappen, niet ideaal voor Petra.... Het is een prachtige stad, zie hier een impressie.
Omdat we hier al een mooi poosje hebben rondgelopen gaan we toch eerst weer terug naar de camping voor de koffie en om wat te eten.
Dan gaan we vervolgens naar Panicale. Dit stadje zou één van de mooiste stadjes van Umbrië zijn. Panicale is gebouwd op rotsen en daarom moeten er (weer) veel trappen worden bedwongen. We gaan toch uit de auto, lopen naar het centrum en Petra wacht op het plein terwijl ik een beetje ga rondzwerven en foto's maken. Zie hieronder wat foto's.
We vervolgen onze weg naar Paciano waar we niet dichtgenoeg bij het centrum kunnen parkeren helaas. Ik leen dan maar wat foto's van internet.
De laatste van de trip gaat naar Piegaro. Hier kunnen we niet dichtgenoeg bijkomen dus rijden we helaas door.
We moeten nog boodschappen doen voor het eten en rijden naar de Condat op de route naar de camping. Die blijkt dicht te zijn, het is een feestdag vandaag in Italië. De dag van de republiek. Dan maar kijken of de Lidl open is, en die is open.
Eten voor vandaag en morgen in huis, snel naar de camping en nog voor het eten blogje schrijven terwijl we uit ons hemd waaien. Er staat heel veel wind en het water klotst op het strand.
Eet smakelijk.....
Mirella:3 juni 2025Leuk al die mooie foto’s en mooi weer! Ziet er zonnig uit ☀️